Fiindca imi place sa fiu sincer, va spun de la inceput ca niciodata n-am fost fanul traficului ”timpuriu” adus din pricina articolelor facute special pentru a prinde la public si a atrage o masa de vizitatori ci, mai degraba, mi-a placut sa ofer constant continut de calitate pe toate site-urile mele (indiferent de domeniul lor de activate implicit nisa articolelor) asigurandu-ma astfel de faptul ca pot crea o comunitate ce va reveni zilnic pe blogul meu.
Ca o mica comparatie, decat astazi 5000 de vizitatori unici iar urmatoarele zile doar 10-20, mai bine 200-300 de vizitatori constant. O comunitate mica si bine inchegata mereu va invinge una ”destramata”. Degeaba te urmaresc 5000 de oameni daca iti asculta sfaturile doar 100 si dau share doar 20-30.
Asadar, fiindca am deviat putin de la subiectul intial al articolului, mai jos am redactat cateva sfaturi de care sa tii cont daca vrei sa aduci trafic ”timpuriu” pe site-ul tau, adica oameni ce vin acolo pentru a citi un anumit articol si sunt slabe sanse sa se mai intoarca a doua oara, dar macar ai trafic. ­čÖé

Titluri ce atrag atentia

Personal urasc site-urile ce se folosesc de tilturi ce contin cuvinte precum ”Soc! Groaza! N-o sa-ti vina sa crezi! Imposibil! De necrezut” si asa mai departe insa trebuie sa recunosc faptul ca aceste titluri prind cel mai bine la public si chiar daca exista cateva mii de oameni ca mine ce refuza sa intre pe site-uri ce se folosesc de aceasta metoda pentru a aduce trafic, existe alte cateva sute de mii ce nu sunt deranjati de asta ci dimpotriva, sunt atrasi.

Subiecte interesante

Blogurile personale incep sa devina din ce in ce mai pustii. Lumea nu prea mai e interesata sa afle ce te supara pe tine, ce-ai facut astazi si ce ti-ai mai cumparat de la magazin. Oamenii sunt tot mai ocupati si timpul lor pentru navigat pe net ”de voie” se micsoreaza pe zi ce trece deci, daca vrei sa ai trafic, ofera-le continut cat mai interesant.
Repetandu-ma, in Romania din pacate cele mai atractive teme sunt acelea referitoare la viata vedetelor. Daca nu-ti pasa de calitatea continutului tau ci doar de a face bani, atunci te poti folosi de asta pentru a aduce cititori. Eu personal prefer metode ”mai ortodoxe” pentru marirea traficului. ­čÖé

Creeaza controverse

Redacteaza articolele de pe site-ul tau in asa fel incat sa-i lasi pe cititori (daca ai suficient de multi) sa decida concluzia. Poti scrie intr-o maniera interesanta sau, mai simplu, la finalul articolului introdu o fraza de genul ”Tu de partea cui esti? Crezi ca X are dreptate, sau Y?” iar daca tema este suficient de interesanta vei reusi sa atragi cativa ”certareti” pe acolo ce-ti vor face vizite.

Share-uri pe Facebook

Facebook-ul este reteaua de socializare care, deocamdata, domina pe piata din Romania deci implicit este cel mai mare generator de trafic din aceasta categorie de platforme si totodata sursa cea mai usoara de a aduce trafic pe site-uri.
Daca nu-ti permiti sa investesti in Facebook Ads (care oricum nu da randament mereu si nu pe orice nisa) atunci foloseste-te de miile de grupuri ce-ti sunt puse la dispozitie pentru a da share-uri. Daca ai foarte multe articole de share-uit poti instala anumite tool-uri ce fac asta automat. Ai grija insa sa nu fii banat de Facebook pentru spam.