Introducere: 5 Secrete ale SEO: Ghidul Antreprenorului Modern

Despre Autor: O Poveste de Reziliență, Pasiune și Măiestrie

Haideți să ne oprim pentru o clipă. Înainte de a dezvălui anumite hint-uri sau moduri  în care vedeți SEO și marketingul digital, vreau să vă spun o poveste. Nu este orice poveste, ci una care demonstrează ce înseamnă să îți trasezi propriul drum în viață. Este povestea mea.

În anul 2010, fără să știu prea multe despre SEO sau web design, am făcut primul pas într-o aventură care m-a condus aici, în fața voastră. Alături de un prieten care ulterior a devenit și nașul meu, am lansat primul nostru site: megaanunturi.ro. Era o încercare de a concura cu OLX, o piață dominantă la acea vreme. Finanțarea? Venituri din AdSense. Motivația? Supraviețuirea.

Eram un student fără bani, încercând să navighez prin complexitățile vieții în București. Ziua, eram un distribuitor umil de cartele GSM, răscolind orașul de la un capăt la altul. Noaptea, eram un autodidact pasionat, învățând programare și strategii de marketing online, testând și eșuând, și apoi testând din nou.

Am construit site-uri cu jocuri pentru copii, am încercat și dropshipping, și în 2013 am lansat agenția SEOCub. Cu fiecare an, am acumulat clienti și am pierdut alții, am luptat cu vulnerabilități și am fost pe punctul de a renunța. Dar am continuat. Reziliența noastră a fost răsplătită în 2019, când am câștigat un contract cu cel mai mare reseller de sushi din Germania, Austria și Italia.

Nu ne considerăm guru în SEO sau webdesign. Dar ceea ce avem este o experiență inestimabilă și dorința de a ne îmbunătăți în fiecare zi. Prin această serie de articole, nu vrem să vă vindem un “secret al succesului”. Vrem să împărtășim cu voi, din inimă, lecțiile dureroase și triumfurile noastre.

Ce Vom Aborda în Această Serie?

În cadrul acestei serii, veți descoperi:

  1. Cum să Dominăm în Rezultatele Locale ale Google: SEO pentru Începători: Ați crezut că Google Maps este doar pentru a găsi cea mai rapidă rută spre pizzerie? Gândiți-vă din nou. Vom dezvălui cum să transformați acest instrument într-un magnet de clienți.
  2. 5 Erori de SEO pe care Nu Ți Permiți să le Faci: O Evitare a Catastrofei Digitale: Încetați să vă jucati cu focul. Vom descoperi erorile care pot reduce la zero tot efortul vostru și vă vom arăta cum să le evitați.
  3. Gafe Comune în SEO și Cum să le Evitați: Aici vom arunca o privire la cele mai frecvente autosabotaje în care cădem și cum să ne ridicăm peste ele.
  4. SEO vs. Content Marketing: Când și De ce Să Alegeți Fiecare: Există o tensiune constantă între aceste două. Când să facem sacrificii la altarul SEO și când să ne închinăm zeului Content Marketing? Vom desluși aceste enigme.

Pentru Cine Este Această Serie?

Acest drum nu este pentru cei slabi de inimă. Este pentru antreprenorii dispuși să sfideze normele, managerii de marketing care nu se tem să-și pună reputația în joc și pentru oricine este destul de curajos să înfrunte furtuna perfectă a dezinformării online.

V-ați săturat de promisiunile goale și de găurile negre ale internetului care înghit bugetele voastre? Această serie este pentru voi. Pregătiți-vă, căci suntem pe punctul de a da drumul la o aventură care vă va provoca, vă va irita și, cel mai important, vă va ilumina.

Puneți-vă centurile. E timpul pentru decolare.