Cele mai bune moduri de a atrage mai multi cititori pe blogul tau

Sa urci pe motoarele de cautare cu un blog necesita ceva mai mult decat o simpla postare. Pentru a aparea printre primele rezultate, va trebui mai intai sa te familiarizezi cu acest acronim crucial: SEO sau optimizarea pentru motoarele de cautare. Acest lucru inseamna pur si simplu sa iti faci site-ul usor de citit si accesibil de catre robotii motoarelor de cautare, astfel incat paginile tale sa apara pentru o cautare relevanta. In plus, continutul pe care blogul tau il prezinta trebuie sa fie actualizat si sa contina informatii unice si utile pe care cititorii nu le pot gasi in alta parte.

Ce este SEO pentru blog si de ce este atat de important?

Motoarele de cautare gasesc, auditeaza si prezinta postari de blog celor care le cauta. Daca continutul tau este cel mai potrivit, mai informativ si mai aprofundat, este posibil ca blogul tau sau orice tip de site web sa fie afisat in SERP (pagina cu rezultatele motorului de cautare).

Prin optimizarea blogurilor pentru SEO, vei putea obtine

  • Castigi autoritatea site-ului
  • Cresti vizibilitate
  • Cresti traficul pe site
  • Generezi mai multe clienti potentiali

Identifica publicul tinta pentru blogul tau

Cand creezi un blog, concentreaza-ti blogul pe doar cateva subiecte. Creeaza postari care se adreseaza nevoilor publicului tinta. Aceasta experienta personalizata va imbunatati modul in care motorul de cautare iti vede site-ul ca o autoritate in aceste subiecte si, in acelasi timp, va oferi valoare cititorilor tai.

Realizeaza o cercetare amanuntita a cuvintelor cheie

Primul tau obiectiv de cercetare este de a viza cuvintele cheie de nisa din expertiza ta pentru a gasi cele mai bune subiecte despre care sa scrii. Cuvintele cheie sunt fraze scurte pe care o persoana le introduce intr-un motor de cautare. Prin inserarea acestor cuvinte cheie in continutul tau, vei creste sansele de a aparea in rezultatele pentru respectiva interogare. In mod ideal, vei alege cei mai populari termeni pentru a obtine mai multa vizibilitate asupra postarilor tale. Cu toate astea, acesti termeni populari sunt extrem de competitivi si de obicei arata o serie de rezultate.

Optimizeaza-ti postarile

Odata ce iti gasesti cuvintele cheie si iti cercetezi concurenta, il poti introduce in articolul tau SEO. Prin atragerea de trafic catre site-ul dvs., SEO te va ajuta sa iti cresti vizibilitatea.

Include cuvantul cheie principal al articolului in urmatoarele locuri:

  • Titlul postarii dvs. (H1)
  • Primul paragraf al postarii tale
  • Prima parte a titlului tau SEO
  • Descrierea ta SEO
  • Adresa URL a paginii de postare de blog

Posteaza frecvent

Pornirea unui blog implica ceva munca. Nu te poti astepta sa scrii o postare pe blog si sa asteptati ca vizitatorii sa inceapa sa intre. Blogging-ul inseamna sa faci asta in mod regulat, dar beneficiile sunt uriase. Nu spunem ca trebuie sa scrieti o postare de 3.000 de cuvinte in fiecare zi, dar puteti incepe prin a publica saptamanal sau bisaptamanal.

Cheia pentru a posta mai des este simpla: fii organizat. Un program de postare te poate ajuta sa iti transformi in realitate planul de blog. Intr-o foaie Excel, creeaza un tabel care sa includa data publicarii fiecarui articol de blog, termenul limita de scriere, cateva referinte si cuvintele cheie tinta. O privire de ansamblu buna te va face sa ai mai multa incredere in planul tau de dezvoltare.