Home All Posts Lista Servicii Seo Optimizare Site Pentru Motoarele de Cautare

Optimizare Site Pentru Motoarele de Cautare

Optimizare Site Pentru Motoarele de Cautare

Multor persoane, termenul de business online li se pare simplu, considerand ca a-ti dezvolta aici o afacere e o nimica toata si necesită doar ”o persoana cat de cat priceputa” care sa creeze un site ce va converti si, deci, va aduce bani. Realitatea este insa alta. In ziua de azi e mai usor sa

Multor persoane, termenul de business online li se pare simplu, considerand ca a-ti dezvolta aici o afacere e o nimica toata si necesită doar ”o persoana cat de cat priceputa” care sa creeze un site ce va converti si, deci, va aduce bani.

Realitatea este insa alta. In ziua de azi e mai usor sa pui bazele unei afaceri offline decat uneia online, de anvergura putin mai mare. Peste tot exista avantaje si dezavantaje, cheltuieli si economii, dar toate au un oarecare punct comun și anumite aspecte asemanatoare. De exemplu, cei din offline lipesc afise pe stalpi si geamuri, pun bannere prin oras, impart flyere. Toate astea costa bani. In online ele sunt inlocuite de facebook ads, adwords și SEO.

Pentru cei ce nu sunt familiarizati cu ultimul termen, SEO vine de la Search Engine Optimization, in traducere Optimizare pentru motoarele de cautare. Foarte scurt putem defini SEO ca fiind reprezentat de link-urile aduse spre siteul promovat. Intrand mai in amanunt, el se imparte in 2 categorii: on-page și off-page.

SEO on-page se refera in principiu la site-ul promovat optimizare site pentru motoarele de cautare, excluzand link-urile externe. Vorbim de un site ce ofera o buna experienta utilizatorului, un site fara erori, cu o densitate de cuvinte cheie adecvata, fara abuz de texte H1. Pe scurt, un site de calitate.

Partea off-page a optimizarii lasa deoparte site-ul in sine si trece la un alt nivel, si-anume promovarea afacerii cu ajutorul altor site-uri ce vor aduce link-uri de calitate spre portalul ce se doreste a fi promovat. Acest lucru are loc prin intermediul advertorialelor, unde pe cuvintele cheie vizate se regasesc links spre pagina afacerii, cat si prin links in sidebar sau bannere pozitionate în diferite locuri (sidebar, header, pagina articolelor).

E important ca site-ul dvs. sa aiba parte de optimizare SEO pentru a fi gasit de catre potentialii clienti ce folosesc Google sau alte motoare de cautare pentru a primi rezultate relevante nevoilor lor. In cazurile in care nisa este una cu o competitie foarte slaba spre deloc, o optimizare on-page de calitate va fi suficienta pentru ca site-ul sa rankeze pe primele pozitii. Daca nisa este insa aglomerata, poate fi nevoie chiar si de ani de munca pentru ca site-ul sa rankeze conform asteptarilor.

Posturi Asemanatoare

Lasa un comentariu

Minimum 6 characters